top of page

Noslēgušās skolu aprites ekonomikas vieslekcijas 2021./2022.gadā

Noslēdzies vēl viens mācību gads! Arī šogad gadā turpinājām doties uz Latvijas skolām un runāt ar skolēniem par aprites ekonomiku. Šajā mācību gadā Zero Waste Latvija lekcijas skolās finansēja Sabiedrības integrācijas fonds #NVOfonds2022


Lekciju ietvaros skolēni aicināti pētīt savus atkritumus un meklēt aprites ekonomikā balstītas alternatīvas, lai mūsu atkritumu mazinātos un atkritumi nerastos.


Īpašs prieks bija par to, ka varēja atgriezties skolās uz lekcijām klātienē. Tiešsaistes formāts bija nogurdinošs un apnicis mums visiem.


Lai gan temats var šķist “sauss” un ne pārāk interesants, jaunieši sarunās un risinājumu meklējumos piedalās ar lielu azartu. “Latvijas skolas solos sēž izcili aprites ekonomikas inovatori!” saka Maija Krastiņa, viena no Zero Waste Latvija lektorēm. “Uz sarunām ar jauniešiem allaž jāgatavojas īpaši, jo daļa jauniešu, īpaši vecākajās klasēs, ir īpaši ineinteresēti un ar ļoti labām priekšzināšanām par vides aktualitātēm.”


Darbs skolās ir gan viens no Zero Waste Latvijas komandas lektoru mīļākajiem darbiem, gan arī mūsu pieprasītākā aktivitāte: katru gadu saņemam ļoti daudz aicinājumus runāt skolās un ar jauniešiem. Tik daudz, ka visām lekcijām pat nepietiek finansējums… Ja vēlies atbalstīt jauniešu izglītību vides jomā, ziedo Zero Waste Latvija bērnu un jauniešu mērķprogrammai: https://www.zerowastelatvija.lv/ziedojumu-merkprogrammas


Ja esi skolotājs un vēlies pieteikt savu klasi Aprites ekonomikas lekcijai? Raksti mums uz info@zerowastelatvija.lv!



Tiekamies jaunajā mācību gadā!

Comments


bottom of page