top of page

No 1. marta rīdziniekiem bioatkritumu šķirošana obligāta

Lieliskas ziņas! No 1. marta bioloģisko atkritumu šķirošana Rīgā ir obligāta. Ja konteiners pie mājas neparādās, noteikti atgādiniet par pienākumu savam namu apsaimniekotājam.


Rīgas Domes saistošie noteikumi saka sekojoši:

“Nekustamā īpašuma (tajā skaitā daudzdzīvokļu nama ar atkritumu stāvvadiem) lietotājam, valdītājam, īpašniekam, apsaimniekotājam vai pilnvarotai personai papildus šajos saistošajos noteikumos norādītajiem vispārīgajiem atkritumu radītāju pienākumiem ir noteikti šādi pienākumi:

25.16. izvietot bioloģisko atkritumu konteinerus pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām.”

Der zināt:

  • Iedzīvotāji var sniegt ieteikumus apsaimniekotājam par vēlamo konteineru lielumu un izvešanas biežumu, kā arī sūdzēties pašvaldībai (MVD), ja apsaimniekotājs konteineru nav uzlicis.

  • Tiem, kas dzīvo privātmājās vai paši apsaimnieko savus namus, konteinerus var pasūtīt pie atkritumu apsaimniekotāja.

  • Bioatkritumu vāksānai un izmešanai var lietot tūtas

  • BIO konteinerā drīkst mest atkritumus: ✅ ⁠Tūtās, papīra maisos, kas nav balināts, glancēts/laminēts papīrs un bez plastmasas lodziņiem; ✅ Biodegradējamos (BIO) maisos, kuri ir piemēroti kompostēšanai un uz kuriem ir norādīts atbilstošs marķējums.


Visu par un ap brūnajiem konteineriem – kur tos pieteikt, kā pareizi šķirot, kādi ir mīti un vēl, uzzini te: navkurmest.lv

bottom of page