top of page

Pārtikas atkritumu mazināšanas gids “Šķīvis 12.3”

Zero Waste Latvija slovēņu draugi no organizācijas “Ekologi brez meja” ir sagatavojuši jaunu praktisku gidu restorāniem un citām ēdināšanas iestādēm, kurā sniedz padomus kā izvairīties no pārtikas atkritumiem.


Kā sastādīt ēdienkarti? Kā veikt iepirkumus? Kā labāk glabāt pārtiku? Kā komunicēt ar darbiniekiem un viesiem? Padomus un atbildes uz šiem un citiem jautājumiem atradīsiet gidā “Šķīvis 12.3”.


“12.3” ir atsauce uz ANO 17 ilgtspējīgas attīstības mērķi, kas paredz līdz 2030. gadam uz pusi samazināt pārtikas atkritumu apjomu uz vienu iedzīvotāju mazumtirdzniecības un patēriņa līmeņos un samazināt pārtikas zudumus ražošanas un piegādes ķēdēs.


Gids angļu valodā pieejams šeit:


Organizācija “Ekologi brez meja” un “Zero Waste Latvija” sadarbojas un ir biedri Eiropas līmeņa organizācijā “Zero Waste Europe” (ZWE), kuras mērķis ir veicināt resursu labāku izmantošanu un novērstu atkritumu rašanos.

 
 
 

Comentários


bottom of page