Atskats uz BIO meistarklasēm

"Šķiro BIO arī Rīgā" kampaņas ietvaros ZWL sadarbībā ar Clean R organizēja divas meistarklases - par kompostēšanas prasmju uzlabošanu un knifiem, kā arī par to, kā ar pavārmākslas palīdzību samazināt kopējo pārtikas atkritumu apjomu.


Zero Waste Latvija vides inženiere Zane Gailīte meistarklasē pastāstīja, kā vislabāk veidot kompostu, kārtojot materiālus "zaļajās" un "brūnajās" kārtās, pastāstīja, kā rīkoties ar dažādiem kompostēšanas specefektiem jeb nevēlamām blaknēm, kā arī deva noderīgus padomus, kā pareizāk lietot un uzglabāt jau gatavo kompostu, un kā, galu galā, noteikt, vai komposts ir jau gatavs lietošanai.

Šeit vari noskatīties kompostēšanas meistarklasi ar Zani Gailīti: https://www.instagram.com/p/CUc9VHmoXj0/


Savukārt te pavārs Renārs Purmalis dalās savos padomos un parāda, kā pagatavot gardu maltīti, izmantojot praktiski visas sastāvdaļas no iegādātā: https://www.instagram.com/p/CUmkteeILMq/


Renārs parādīja, kā pagatavot mērci no divas dienas ledusskapī jau padzīvojušas zupas un garšvielām, un kā šī mērce labi garšo kopā ar cukini un pesto salātiem.

Tad viņš gatavoja burkānu - ingvera krēmzupu, kurā kā viena no sastāvdaļām tika izmantota tikko svaigi spiestā burkānu sula. No sulas izspiedām viņš savukārt izcepa gardu burkānmaizi.


Te arī pāris foto no abiem pasākumiem: