top of page

Zero Waste Europe biznesa sertifikācija - meklējam atklājējus!

Ja jūsu uzņēmumam svarīga ilgtspēja un "pēda", kādu tas atstās uz šīs zemes vai samazināt izmaksas, kas saistītas ar dažādu resursu izmantošanu, aicinām pieteikties uz iespēju iegūt Zero Waste Business sertifikātu!


Programmas ietvaros, kuru ir izstrādājusi organizācija Zero Waste Europe, uzņēmumiem tiek piedāvāts pārskatīt savus darbības, ražošanas uc procesus, un samazināt patērēto resursu un atkritumu apjomu un ar tiem saistītās izmaksas. Ieviešot jaunas tehnoloģijas vai procesus, uzņēmumam tiek sniegtas konsultācijas par ilgtspējas un Eiropas normatīvu aspektiem.


Uzņēmumam tiek piesaistīts mentors, vides eksperts, kurš ar uzņēmumu strādā gan audita, gan projekta aktīvajā fāzē.


Pēc sertifikāta iegūšanas audits jāatkārto ir katru trešo gadu.

Zero Waste Business sertifikāts ir bezmaksas, tomēr ar to saistītās konsultācijas un audits ir maksas pakalpojums. Šobrīd meklējam pirmos 3 pilotprojekta uzņēmumus, kuriem izmaksas tiktu segtas piloprojekta ietvaros.


Vairāk par Zero Waste Europe biznes sertifkāciju: https://www.missionzeroacademy.eu/zero-waste-business-certification/



Jautājumi? Raksti mums - mara@zerowastelatvija.lv


---


Saņemot Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstu projektam "Lietu bibliotēka", biedrība "Zero Waste Latvija" ar dažādu aktivitāšu palīdzību attīsta sadarbību ar dažādiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām, lai kopīgi sāktu ceļu uz idejas realizēšanu par dažādiem aprites ekonomikas aspektiem, tajā skaitā pāreju no preču pirkšanas uz pakalpojumu izvēli. Lai to īstenotu, viens no Zero Waste Latvija mērķiem uz uzlabot sadarbību ar uzņēmumiem un priomotēt aprites ekonomikas ieviešanas ieguvumus uzņēmumu darbībā.

Projekta kopējais finansējums ir 18 512.49 EUR, un to pilnībā finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Projekts tiek īstenots no 2021. gada jūlija līdz 2022. gada oktobrim.



bottom of page