top of page

Vizīte uz otrreizējo izejvielu šķirošanas rūpnīcu Rumbulā

2021. gada septembrī aktualizējām jautājumu un izpratni par iepakojuma pārstrādi, aicinot ražošanas uzņēmumus izvērtēt savu ražoto produkciju iepakojumu otrreizēju pārstādi, aicinot tos uz ekskursiju atkritumu šķirošanas rūpnīcā.


Ekskursija tika organizēta sadarbībā ar Eco Baltia Vide, kas ļāva ļoti konkrēti klātienē apskatīt izejvielu šķirošanas rūpnīcu Rumbulā. Ekskursijas laikā redzējām pilnu procesu un, jo īpaši svarīgi, ar acīm redzējām apjomus cik daudz iepakojuma materiālu nevar sašķirot un tas tiek dedzināts siltumenerģijas iegūšanai, kā arī iepazīstināja ar dažādiem inovatīviem risinājumiem plaši izplatītu materiālu pārstrādē, piemēram, vecās auto riepas pārtop par drošu segumu bērnu spēļu laukumos.


Pēc klātienes procesa apskates bija izdevība aprunāties un uzzināt ļoti specifiskas atbildes gan no Eco Baltia Vide, gan Zero Waste Latvija ekspertu puses par konkrēto ražošanas uzņēmumu vajadzībām un vēlmēm.


"Šāda formāta ekskursijas, kur dalībnieku vidū ir dažādi Latvijas ražošanas uzņēmumi, ļauj arī mums izprast problēmas un informācijas nepilnības, ar ko saskaras uzņēmumi izvēloties ilgtspējīgu iepakojumu. Mēs esam ieinteresēti vairot šo izpratni, tāpēc kopīgās vizītes rezultātā plānojam izplatīt viedokļrakstu ar 10 specifiskiem ieteikumiem ražošanas uzņēmumiem, izvēloties iepakojuma materiālu," saka Mairita Lūse, Zero Waste Latvija biedre.


Paldies Balticovo AS, Dobeles dzirnavnieks un MADARA Cosmetics AS par dalību un esam pārliecināti, ka jūsu ražotā produkcija tuvākā nākotnē tiks iepakota pilnībā otrreizējai pārstrādei paredzētā iepakojumā!


Ja arī tavs uzņēmums ir ieinteresēts uzzināt ko vairāk par iepakojuma pārstrādi piesakies uz mara@zerowastelatvija.lv. Šīs vizītes plānojam organizēt katru mēnesi sadarbībā ar SIA “Eco Baltia vide”.




bottom of page