top of page

Bezatkritumu higiēna, kosmētika un tīrīšana


Kādus kosmētikas līdzekļus var uztaisīt pats? Vai ir iespējams izvairīties no plastmasas, lietojot dekoratīvo kosmētiku? Ko un kādus tīrīšanas līdzekļus var pagatavot mājas apstākļos?

Ko darīt, lai mēģinātu savus ķermeņa kopšanas, kosmētika un tīrīšanas paradumus atbrīvotu no atkritumiem?


Šajā YouTube lekcijā modes blogere Anete Ozoliņa @paradimodi un bezatkritumu dzīvesveida aktīviste Maija Krastiņa maiakrasti stāsta par savu pieredzi bezatkritumu skaistumkopšanā, sākot no matu galiņiem līdz papēžiem, aiz borta neatstājot (gandrīz) nevienu tīrības un higiēnas tēmu.


“Ja pirmo reizi nesanāk vai nepatīk, nevajag padoties. Pamēģini citu recepti vai citu zīmolu. Tieši tāpat kā ar citām lietām un zīmoliem, lai atrastu sev piemērotāko bezatkritumu produktu, vajag mazliet laiku,” iesaka Maija.


Anete, kurai kā modes blogerei, ir liela pieredze testējot kosmētikas produktus, iedrošina videi un organismam draudzīgāku dekoratīvo kosmētiku nebaidīties izvēlēties arī internetā. “Arvien vairāk zīmoli piedāvā virtuāli “uzmērīt” dekoratīvo kosmētiku; arvien vairāk parādās aplikācijas, ar kuru palīdzību var paspēlēties ar krāsām un piemērīt,” skaidro Anete.


Klausies sarunas ierakstu Youtube un uzzini praktiskus padomus par to, kā rūpēties par sevi un savu mājokli, neradot atkritumus.


Saruna notika projekta “Ar vienu reizi ir par maz” ietvaros. Projektu līdzfinansē Latvijas vides aizsardzības fonds.




Comments


bottom of page